Сладко, но и здравословно!

Здравословно

Сладко, но и здравословно!

Здравейте, приятели!

Днес сме ви подбрали малко информация, за това как десертите могат да бъдат не само вкусни, а и източник на полезни хранителни вещества. Замяната на някои основни съставки в десертите е един добър начин да се подобри съдържанието им, освен това би ги направил по-добър избор както при сервиране на нашите деца, така и при борбата с излишните килограми.

  • Замяна на бяла захар с кафява, нерафинирана захар. Нерафинираната захар е богата на витамини и минерали, тъй като тя не преминава допълнителна термична обработка като бялата, която е загубила всичките си хранителни качества. Освен това, нерафинираната захар се разгражда по-бавно и по-този начин регулира нивата на инсулин, които тялото ни произвежда.
  • Използване на пълнозърнесто брашно. Също както при захарта, за да достигне до белия си цвят, брашното преминава редица обработки, след които то губи своите ценни витамини и минерали. За разлика от бялото брашно, което се получава след като се отстранят външния му слой с богати на фибри трици и зародиша, при пълнозърнестото брашно зърното се смила цяло, като по този начин в него остават и голяма част от ценните му съставки. Добавянето на пълнозърнесто брашно в печивата, ще добави и качествени хранителни съставки като фибри, минерали и витамини.
  • Използване на полезни мазнини. Замяната на маргарин с масло, използването на масла от ядки, както и редуциране използването на съставки с наличие на палмово масло е чудесен начин да намалим количеството транс мазнини, които приемаме.

Тези малки промени в състава на любимите на всички десерти, със сигурност ще доведат до големи подобрения в хранителните ни навици. Освен това, замяната на тези продукти с полезните им алтернативи е чудесен начин да доставим на нашите деца освен усмивка на лицата им, като не ги лишаваме от любимите им сладкиши, а им ги поднасяме под гормата на по-полезна и качествена храна.

Очаквайте скоро нашата нова линия здравословни десерти!

Коментар

  1. Иван Неделчев

    Интересна и полезна статия! Благодарим!

    Reply

Оставете коментар